2012. december 3., hétfő

Töltött paradicsom


Hozzávalók:
  • 6-8db paradicsom
  • 20-25dkg párolt sertéshús
  • 15 dkg párolt gomba
  • 1 db tejben áztatott zsemle
  • 2 tojás
  • 10-15dkg trappista sajt
  • 1 csomag finomra vágott petrezselyemzöld


Elkészítés:
  • A megmosott paradicsom szárát leszedjük, a magokat óvatosan eltávolítjuk.
  • A párolt gombát, a húst, a tejben áztatott zsemlét ledaráljuk, majd összedolgozzuk a tojással, petrezselyemzölddel és a paradicsomokat ezzel a masszával töltjük meg.
  • Kizsírozott, tűzálló tálba szorosan egymás mellé tesszük a paradicsomokat, tetejüket olvasztott zsírral vagy olajjal meglocsoljuk és sütőben megsütjük.
  • Ha kész, reszelt sajttal megszórjuk, és újra visszatesszük a sütőbe, ameddig a sajt rá nem olvad.

Nincsenek megjegyzések: