A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, összetörjük, és
hagyjuk teljesen kihűlni. Elmorzsoljuk a hideg zsírt és vajat a liszttel, az
élesztőt kis cukros tejjel felfuttatjuk. Egy nagy tálban összedolgozzuk a
vajas-zsíros morzsát a tojássárgájákkal, a felfutott élesztővel meg a többi
hozzávalóval.
Hajtogatáshoz és a díszítéshez:
Háromszor hajtogatjuk a kész tésztát, az első nyújtásnál
megkenjük az olvasztott zsírral. Az egyes hajtogatások között hagyjuk félórát
pihenni. Egy éjszakára tegyük hideg helyre. Másnap ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
Egy tojásfehérjét felverünk kevés őrölt piros paprikával, ezzel lekenjük a
tésztát. Egy kis tálba tesszük a reszelt sajtot, egy másikba szezámmagot. Kis
pogácsákat szaggatunk, egyiket a sajtba, másikat a szezámmagba mártjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, forró sütőben körülbelül 40 percig sütjük.
forrás: videkize.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése