2012. december 2., vasárnap

Téli zöldségrakottas sertésszűzzel

A sárgarépát, a gyökeret, a zellert és a burgonyát meghámozzuk, és 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk, a kelbimbót megmossuk. Enyhén sós vízben roppanósra főzzük. A gombát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk a húst, sózzuk-borsozzuk, és forró olajon mindkét oldalát megpirítjuk. A húsdarabokat kiemeljük, és ugyanebben a serpenyőben, a megmaradt pecsenyelében zsírjára sütjük a felszeletelt gombát. Egy nagy, lapos edényt alaposan kivajazunk. A megfőtt, lecsöpögtetett zöldségeket és a sült gombát szépen elrendezzük benne. A zöldségek tetejére rátesszük a húsdarabokat.


A mártáshoz:

Összekeverjük egy kisebb tálban a mártás hozzávalóit, egyenletesen ráöntjük a húsos-zöldséges tálra. Közép meleg sütőben pirosra sütjük.


forrás: videkize.hu

Nincsenek megjegyzések: