A sárgarépát, a gyökeret, a zellert és a burgonyát
meghámozzuk, és 2-3 mm
vastag szeletekre vágjuk, a kelbimbót megmossuk. Enyhén sós vízben roppanósra
főzzük. A gombát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk
a húst, sózzuk-borsozzuk, és forró olajon mindkét oldalát megpirítjuk. A
húsdarabokat kiemeljük, és ugyanebben a serpenyőben, a megmaradt pecsenyelében
zsírjára sütjük a felszeletelt gombát. Egy nagy, lapos edényt alaposan
kivajazunk. A megfőtt, lecsöpögtetett zöldségeket és a sült gombát szépen
elrendezzük benne. A zöldségek tetejére rátesszük a húsdarabokat.
A mártáshoz:
Összekeverjük egy kisebb tálban a mártás hozzávalóit,
egyenletesen ráöntjük a húsos-zöldséges tálra. Közép meleg sütőben pirosra
sütjük.
forrás: videkize.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése