2012. december 9., vasárnap

Erdei vegyes gombás- zöldbabos rakott palacsinta


Palacsintatészta

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl hideg víz
  • 2-3 dl szódavízzel
  • csipetnyi só
  • kevés olaj a tésztához és olaj a sütéshez


A tojást jól felverjük, és 1 dl vizet öntünk hozzá, megsózzuk, és a lisztet és szódavizet fokozatosan beletesszük állandóan keverve, a végén kevés olajt is. A simára kevert sűrű tésztából palacsintákat sütünk kb. 8-9 db lesz.

Töltelék

Hozzávalók:
  • 1/2 kg  zöld hüvelyű zöldbab
  • 20 dkg vegyes erdei gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • késhegynyi őrölt bors
  • kevés só és majoránna


A babból és gombából a szokásos módon pörköltet készítünk, majd leszűrjük a levét s a gombás babos egyveleggel a palacsintákat megtöltjük. A két szélét behajtjuk és fölcsavarjuk tepsibe, vagy tűzálló edénybe lerakjuk. A visszamaradt pörkölt lében elkeverjük a tejfölt, és a palacsintákat meglocsoljuk. Forró sütőben 15-20 percig sütjük.


forrás: bartotell.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések: