2012. december 6., csütörtök

Spenótfőzelék

A spenót egy kiváló zöldség, mindenütt megterem, törődést nem igényel, csak a fagy pusztítja ki. Magas vastartalma miatt egészséges, a főzelék finom és szinte mindig van otthon hozzá minden hozzávaló.

Hozzávalók:
  • 35-40 dkg spenót
  • 1 liter tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • olaj


Elkészítés: 
  • A megmosott (vastag ereitől megtisztított) leveleket forró sós vízbe dobjuk egy pillanatra, majd szűrőkanálra szedjük, és megaprítjuk.
  • Két evőkanál lisztből és olajból zsemleszínű rántást készítünk, belerakjuk a spenótot, majd egy-két tejben megáztatott zsemlét, és friss tejjel felöntjük.
  • Sózzuk, egy egész gerezd fokhagymát teszünk bele és jól felforraljuk.
  • Betétként tükörtojást, bundáskenyeret, főtt húst krumplival, virslit, fasírozottat, húsos palacsintát, stb. adhatunk hozzá.


kép: babybooz.com

Nincsenek megjegyzések: