2012. december 6., csütörtök

Mézes gyömbéres chilis csirke


Hozzávalók:
  • 2 nagy vagy 4 kisebb adaghoz:
  • 1 csirkemell
  • 1 kis brokkoli
  • 1 sárgarépa
  • 1 csokor újhagyma (kb. 5 szál)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss gyömbér (kb. 5 centi)
  • friss chilipaprika (1 nagy vagy 2 kicsi)
  • méz
  • szójaszósz
  • frissen őrölt bors
  • szódabikarbóna
  • olívaolaj
  • rizs- vagy üvegtészta


Elkészítés:

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós, szódabikarbónás víz felett megpároljuk. Amíg párolódik, a csirkemellet megtisztítjuk, és falatnyi csíkokra vágjuk, megsózzuk és borsot őrlünk rá. Előkészítjük a többi zöldséget: az újhagymát vékonyan felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is), a fokhagymát, a gyömbért és a chilit pedig apróra vágjuk. A sárgarépát julienne-re (kb. gyufaszál méretűre) vágjuk.
Egy felforrósított serpenyőbe olívaolajat öntünk, és megsütjük benne a csirkemellcsíkokat. Ha kész, a brokkolihoz adjuk. A serpenyőben ismét olajat hevítünk, erős lángon (vigyázva, hogy ne égjen meg) megsütjük az újhagymát, a fokhagymát, a chilit és a gyömbért, majd hozzáadjuk a sárgarépát, és azt is megpirítjuk (maradjon roppanós). Adunk hozzá ízlés szerint szójaszószt, mézet és frissen őrölt borsot (a sóval vigyázzunk a szójaszósz miatt), majd összeforgatjuk a csirkével és a brokkolival.
A rizs- vagy üvegtésztát sós vízzel leforrázzuk (a brokkoli főzővize tökéletes), majd leszűrjük. A tésztát összekeverjük a zöldséges csirkével.


forrás: nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések: