Hozzávalók:
- 2 nagy vagy 4 kisebb adaghoz:
- 1 csirkemell
- 1 kis brokkoli
- 1 sárgarépa
- 1 csokor újhagyma (kb. 5 szál)
- 2 gerezd fokhagyma
- friss gyömbér (kb. 5 centi)
- friss chilipaprika (1 nagy vagy 2 kicsi)
- méz
- szójaszósz
- só
- frissen őrölt bors
- szódabikarbóna
- olívaolaj
- rizs- vagy üvegtészta
Elkészítés:
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós,
szódabikarbónás víz felett megpároljuk. Amíg párolódik, a csirkemellet
megtisztítjuk, és falatnyi csíkokra vágjuk, megsózzuk és borsot őrlünk rá.
Előkészítjük a többi zöldséget: az újhagymát vékonyan felkarikázzuk (egy
keveset a zöldjéből is), a fokhagymát, a gyömbért és a chilit pedig apróra
vágjuk. A sárgarépát julienne-re (kb. gyufaszál méretűre) vágjuk.
Egy felforrósított serpenyőbe olívaolajat öntünk, és
megsütjük benne a csirkemellcsíkokat. Ha kész, a brokkolihoz adjuk. A
serpenyőben ismét olajat hevítünk, erős lángon (vigyázva, hogy ne égjen meg)
megsütjük az újhagymát, a fokhagymát, a chilit és a gyömbért, majd hozzáadjuk a
sárgarépát, és azt is megpirítjuk (maradjon roppanós). Adunk hozzá ízlés
szerint szójaszószt, mézet és frissen őrölt borsot (a sóval vigyázzunk a
szójaszósz miatt), majd összeforgatjuk a csirkével és a brokkolival.
A rizs- vagy üvegtésztát sós vízzel leforrázzuk (a brokkoli
főzővize tökéletes), majd leszűrjük. A tésztát összekeverjük a zöldséges
csirkével.
forrás: nosalty.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése