2012. december 14., péntek

Brassói No.1


Hozzávalók:
  • 1 egész csirkemell
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma (6-8 gerezd)
  • 2 nagyobb zöldpaprika
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 púpos teáskanál törött paprika
  • ételízesítő
  • bors
  • esetleg rozmaring
  • 1 kg burgonya
  • olívaolaj
  • balzsamecet


Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockára vágjuk, sós vízben forrástól számítva 10 percig főzzük. A főzővízbe teszünk egy negyed zöldpaprikát is.

A félig főtt burgonyáról leöntjük a vizet, sütőtepsibe öntjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és egy kevés balzsamecettel (vajat is használhatunk, így vastagabb lesz a burgonya sült héja), majd 45-60 percre forró sütőbe tesszük. A sütési idő felénél átkeverjük, és burgonyatörővel óvatosan megnyomkodjuk a burgonyát, csak annyira, hogy egy kicsit kilapuljon, így nagyobb felületen lesz ropogós. Ugyanekkor 4-5 gerezd durvára vágott fokhagymával megszórjuk. Aki szereti, izgalmasabbá teheti egy kis rozmaringgal, amit szintén a fokhagymával együtt kell a burgonyára szórni.

Amíg a burgonya sül, a csirkemellet kockára vágjuk, ételízesítővel és negyed zöldpaprikával ízesített vízben 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. (Nem kell olajban megsütni!)

Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a törött paprikát, gyorsan elkeverjük, és felöntjük a paradicsomlével. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát. 5 percig pároljuk, közben sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük az előre elkészített csirkemellet.

Végül a sült burgonyát és a szaftos csirkemellet összekeverjük, zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízlésünknek megfelelően ízesítjük.


forrás: mindmegette.hu
credit: Huczitomi

Nincsenek megjegyzések: