A tésztát szobahőmérsékleten egy óráig állni hagyjuk, hogy
felolvadjon. A sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. Ezalatt a
húsdarabról minden hártyát lebontunk, mustárral és őrölt borssal bedörzsöljük.
Az olajat megforrósítjuk, a húst körös-körül átsütjük rajta, majd tíz percre a
sütőbe tesszük, utána langyosra hűtjük. Közben a vajon a hagymát
megfonnyasztjuk, és a megtisztított, apróra vágott gombát kevergetve négy-öt
percig sütjük rajta. A liszttel megszórjuk, fél percig még a tűzön hagyjuk,
majd nagyon kevés vizet öntünk bele, hogy sűrű pépet kapjunk. Ekkor megsózzuk,
kissé hűlni hagyjuk, végül sóval, őrölt borssal fűszerezzük. A sütőt 250 fokra
(gáz 8. fokozat) kapcsoljuk. A tésztát téglalappá nyújtjuk, az egyik szélére
hosszanti irányban kevés gombapépet simítunk, a húst – a leve nélkül –
ráfektetjük. A pecsenye külsejét is bevonjuk gombapéppel, a tésztát ráhajtjuk,
hogy betakarja. A széleit összenyomkodjuk, a felesleges tésztát levágjuk. Az
így becsomagolt húst az egész tojással megkenjük. A leeső tésztát kinyújtjuk,
és különféle díszeket – levelet, virágot, szívet – vágunk ki. Ezeket a tésztára
tapasztjuk, és ismét bekenjük tojással. A sütőbe tolva addig sütjük, amíg a
külseje ropogós piros nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése