2012. december 2., vasárnap

Göcseji zsiványpecsenye


Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéskaraj
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál sertészsír
  • őrölt bors

A sertéskarajt kb. 1 cm vastagra felszeleteljük, majd a szeleteket éles késsel kettévágjuk, úgy, hogy egyik oldalukon egyben maradjanak. A húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, és megkenjük tört fokhagymával. A szalonnát kockákra vágjuk, és egy serpenyőben megolvasztjuk. Rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Közben a kolbászt egy pár percre vízbe tesszük, hogy a héját könnyen leszedhessük, majd felkarikázzuk, és a hagymához adjuk. A kolbásztól függően sózzuk, borsozzuk, és finomra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük. Vigyázzunk a sózással, mert a kolbászhús is tartalmaz sót! A karaj egyik szeletére halmokat rakunk a kolbászos raguból, majd a másikat ráhajtjuk, és fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük. Lisztbe mártjuk, és forró zsírban mind a két oldalát megsütjük. Tálalás előtt a hústűt eltávolítjuk, és a zsiványpecsenyét petrezselymes burgonyával kínáljuk.



forrás: videkize.hu

Nincsenek megjegyzések: