- 60 dkg sertéskaraj
- 20 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg szalonna
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 2 evőkanál finomliszt
- 4 evőkanál sertészsír
- só
- őrölt bors
A sertéskarajt kb. 1 cm vastagra felszeleteljük, majd a szeleteket
éles késsel kettévágjuk, úgy, hogy egyik oldalukon egyben maradjanak. A húst
enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, és megkenjük tört fokhagymával. A szalonnát
kockákra vágjuk, és egy serpenyőben megolvasztjuk. Rádobjuk a finomra vágott
vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Közben a kolbászt egy pár percre vízbe
tesszük, hogy a héját könnyen leszedhessük, majd felkarikázzuk, és a hagymához
adjuk. A kolbásztól függően sózzuk, borsozzuk, és finomra vágott petrezselyem
zöldjével ízesítjük. Vigyázzunk a sózással, mert a kolbászhús is tartalmaz sót!
A karaj egyik szeletére halmokat rakunk a kolbászos raguból, majd a másikat
ráhajtjuk, és fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük. Lisztbe mártjuk, és forró
zsírban mind a két oldalát megsütjük. Tálalás előtt a hústűt eltávolítjuk, és a
zsiványpecsenyét petrezselymes burgonyával kínáljuk.
forrás: videkize.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése